Maailman helpoin tiskirätti tai salipyyhe

Halusin tehdä jotain nopeaa, helppoa ja käytännöllistä käsityötä. Käteeni tarttui bambulankaa ja virkkauskoukku. Päädyin virkkaamaan tiskirätin, mutta koska lanka oli valkoista, käytänkin sitä mini salipyyhkenä! Bambu on materiaalina antibakteerinen ja se imee hyvin kosteutta. Virkkasin tämän löysähkösti, jotta se kuivuu nopeammin. 

Tässä maailman helpoin rätin ohje, koko noin 23cm x 23cm:

Tarvikkeet: addi virkkuukoukku 3,5mm, tilaa tästä ja Alize bambu lanka, tilaa tästä

  1. Virkkaa noin 50 ketjusilmukkaa.
  2. Kun olet virkannut noin 50 ketjusilmukkaa, virkkaa vielä 2 ketjusilmukkaa kääntymistä varten (reuna pysyy siistinä).
  3. Nyt lähdet virkkaamaan kiinteitä silmukoita tehtyihin ketjusilmukoihin. Virkkaa 1 kiinteä silmukka jokaiseen ketjusilmukkaan (älä virkkaa niitä kahta kääntymisvaran ketjusilmukoita).
  4. Kun olet päässyt yhden kerroksen loppuun, tee taas 2 ketjusilmukkaa kääntymistä varten ja käännä työ. Jatka samalla tavalla kiinteitä silmukoita kuin ensimmäiselle kerroksella. Alussa työ saattaa lähteä ”rullalle”, mutta se tasottuu loppua kohden kun työn paino kasvaa.Huom! virkkaa kiinteä silmukka kummankin ”langan reunan” läpi. Jos virkkaat vain ensimmäisen langan reunan läpi, niin kuviosta tulee eri näköinen.
  5. Jatka tätä samaa toistamista, kunnes työ on noin 23 cm pitkä. Pitäisi tulla jokseenkin tämän näköinen:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *