Näin teet roikkuvan tai tavallisen korin

Tässä helpon korin ohje, minkä saa roikkumaan koukkuun. Kori sopii hyvin esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai vaikka lasten huoneeseen pikkutavaroille. Kori on noin 23cm korkea ja pohjan leveys noin 18cm. Mahtuu siis hyvin hiuslakat yms. Kori on virkattu addin virkkuukoukulla nro 8 valkoisesta Lilli ontelokuteesta. Jos sinulla on kovin napakka käsiala, voit käyttää nro 10 virkkuukoukkua. Korin tekoon menee noin kaksi iltaa ja jos oikein innostut niin saat valmista yhdessä illassa. 

Aloitetaan:

1. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa.

2. Sulje ketjusilmukat renkaaksi piilosilmukalla. Vinkki! Virkkaa silmukoiden sisään työn edetessä aloituksesta jäänyt kuteen ”palanen” niin vältyt myöhemmin päättelyltä. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä merkki työhön, missä kierroksen vaihtumiskohta on. Työn pitäisi nyt näyttää tältä:

3. Virkkaa renkaaseen 8 kiinteää silmukkaa

4. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan. Nyt sinulla pitäisi olla 16 silmukkaa työssä.

5. Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan yksi kiinteä silmukka ja seuraavaan silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Toista näin koko kierroksen ajan. Kude saattaa mennä helposti kierteelle, mutta kierteen saa helposti pois, kun vain nostaa työn ilmaan kuteesta ja antaa sen pyöriä itsekseen. Nyt sinulla pitäisi olla 24 silmukkaa työssä ja korin pohjan pitäisi näyttää tältä:

6. Virkkaa kahteen silmukkaan tavallisesti yksi kiinteä silmukka ja kolmanteen kaksi kiinteää silmukkaa. Jatka näin koko kierroksen ajan. Nyt sinulla pitäisi olla 32 silmukka työssä ja korin pohjan pitäisi näyttää tältä:

7. Virkkaa kolmeen silmukkaan tavallisesti yksi kiinteä silmukka ja neljänteen kaksi kiinteää silmukkaa. Nyt sinulla pitäisi olla 40 silmukkaa työssä ja korin pohjan pitäisi näyttää tältä:

8. Tässä vaiheessa aloitetaan reunojen teko. Virkkaa kiinteitä silmukoita yksi per silmukka takakautta yhden kierroksen verran.

  

9. Jatka normaalisti kiinteiden silmukoiden tekoa, yksi kiinteä per silmukka niin monta kerrosta kuin haluat. Kori näyttää hyvältä esimerkiksi noin 15cm korkeudella.

  

10. Tässä vaiheessa voit lopettaa korin teon ja viimeistellä piilosilmukoilla, jos et halua tehdä roikkuvaa koria. Vinkki! Jos teet korin korkeudeksi noin 20cm, saat reunan taitettua nätisti korin reunojen sivulle, kuva alla:

11. Kun olet tehnyt korille korkeutta noin 20cm ja olet kierroksen vaihtumis kohdassa, niin virkkaa 6 kiinteää silmukkaa ja sen jälkeen 6 ketjusilmukkaa. Liitä ketjusilmukka jono viimeisestä ketjusilmukasta takaisin kiinni koriin kiinteällä silmukalla siten, että väliin jää saman verran silmukoita (hyppää siis 6 silmukkaa yli). Näin muodostetaan kahvan alku. Jatka tavallisesti kerros loppuun virkkaamalla kiinteitä silmukoita.

12. Nyt alkaa toiseksi viimeinen kierros ja virkkaa ihan tavallisesti kiinteitä silmukoita koko kierroksen ajan (myös kahvan yläreunaan).

13. Viimeisellä kierroksella virkkaa piilosilmukoita koristeeksi reunaan ja lopuksi päättele. Tadaa ja kori on valmis!

  

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *