Näin ompelet pöytätabletit

Tällä helpolla ohjeella ompelet kaksipuoleiset, siistit ja jämäkät pöytätabletit. Aikaa ompeluun menee yhteensä noin 1,5h. Valmiin tabletin koko noin 32,5cm x 42cm. Hyvä idea esimerkiksi jämäkankaiden käyttöön tai vaikka tuparilahjaksi!

Tarvikkeet yhteen tablettiin:

  • puuvilla päälliskangasta 2 kpl, 34cm x 43,5cm
  • puuvilla silitettävää tukikangasta 2 kpl, 32,5cm x 42cm
  • sakset ja nuppineuloja

1. Leikkaa päälliskankaasta kaksi 34cm korkeaa ja 43,5cm leveää palaa. Päälliskankaaseen jää siis saumanvaroja noin 1,5cm reunoille. Leikkaa tukikankaasta kaksi täsmälleen valmiin tabletin kokoista palasta (32,5cm x 42 cm). Tukikankaassa ei tarvitse huomioida saumanvaroja. Leikkaa erittäin siististi tukikangas, se helpottaa sinua myöhemmin.

2. Aseta päälliskangas nurinpäin ja aseta sen päälle tukikankaan liimapuoli vasten kankaan nurjaa puolta. Huomioi, että jätät reunoihin päälliskankaan saumavarat tasaisesti näkyviin kauttaaltaan. Silitä tukikangas parin minuutin ajan kiinni päälliskankaaseen oikealta puolelta ja lopuksi nurjalta.

   

3. Aseta nurjat puolet vastakkain ja nuppineulaa kappaleet toisiinsa, siten että käännät saumanvarat kappaleiden sisään. Tukikankaan reunaa vasten saat nätisti kankaan käännettyä. Kulmakohdassa voit leikata saksilla viistosti kangasta vähän pois, jotta se ei jää repsottamaan näkyviin. Varo kuitenkin leikkaamasta liikaa, ettei kangas lähde purkaantumaan kulmista käytössä.

4. Ompele suoralla tikillä läheltä reunaa (noin 2mm) jokainen reuna, muista pakittaa alussa ja lopussa, jottei lanka purkaannu.

5. Silitä ja tabletti on valmis!

   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *