Virkkaa hauska palapussukka

Tämän pussukan muodosta tulee mieleen kakkupala tai hedelmäviipale. Lapset tykkäävät! Tätä pussukkaa voi muokata vaikka vesimelonin väriseksi vaihtamalla lankojen väriä ja tekemällä mustalla ompelulangalla siemeniä. Tämä ohje on helppo ja sopii aloittelijoille. Pussukassa on vetoketju, mutta sitä ei ommella erikseen vaan työ aloitetaan vetoketjusta. Minun tekemän pussukan koko on noin 13,5 cm (pituus) ja leveys ylhäältä noin 13cm. Käytin 2,5mm koon virkkuukoukku ja teeteen Hilla virkkauslankaa.

  1. Valitse vetoketju minkä koko on noin 15cm. Toki voit valita isommankin, jos haluat ison pussukan.
  2. Tee parsinneulalla vetoketjuun kummallekin sivuun noin 2 mm välein pistoja langan kanssa alla olevan kuvan mukaisesti. Muista tehdä pistoista sen verran isoja, että virkkuukoukku mahtuu siitä läpi. Tee pistot myös vetoketjun loppuosaan.

  

3. Virkkaa kiinteitä silmukoita yksi kierros jokaiseen tekemääsi ”tikkiin”.

4. Seuraavat noin 10 kierrosta virkkaa pelkkiä kiinteitä silmukoita, yhden per silmukka. Työ lähtee itsestään kaartumaan, koska mitään lisäyksiä ei tehdä.

5. kun kierroksia on noin 10 kappaletta, aloitetaan kavennukset. Yhdellä kierroksella tehdään kaksi kavennusta, yksi per reuna; kun olet työn reunassa vetoketjun päässä niin hyppäät vain yhden silmukan yli. Toista sama toisessa reunassa. Työn keskellä ei tehdä kavennuksia. Näin työ lähtee kapenemaan sivuilta.

6. Kavennusten edetessä työn pitäisi ruveta näyttämään alla olevien kuvien mukaiselta. Kaventaminen ja työn teko saattaa loppua kohden ruveta tuntumaan hankalalta kun tila pienenee, mutta voit tehdä hieman löysempää niin virkkaaminen on helpompaa.

  

7. Kun silmukat loppuvat, katkaise lanka ja päättele lanka nurjalle puolelle. Virkkaa vielä piilosilmukoita vetoketjun viereen, jotta työ näyttää yläreunasta siistiltä. Minä virkkasin kaksi riviä piilosilmukoita, niin vetoketju ei paista läpi. Höyrytä työ vielä lopuksi muotoon.

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *